Contracten & aansprakelijkheidsrecht

Of het nu een huurovereenkomst is of een arbeidsovereenkomst, iedereen heeft wel eens te maken met een contract of overeenkomst. Doorgaans gaan we een overeenkomst aan en verdwijnt deze vervolgens uit zicht. Als er echter een geschil ontstaat wordt een contract uit de kast gehaald en gaan we heel anders naar een overeenkomst kijken. Wat staat er in, welke bepalingen zijn er, welke boetes of sancties zijn er en zo zijn er tal van vraagstukken. Een van de contractpartijen houdt zich niet aan de overeenkomst en we vragen ons af hoe we dit moeten aanvliegen. In al deze gevallen adviseren wij u om contact op te nemen met een van onze advocaten. Zij kunnen in een kennismakingsgesprek beoordelen welke stappen er gezet kunnen worden. 

Het niet naleven van afspraken kan resulteren in langdurige en kostbare procedures en wij adviseren dan ook om voor het aangaan van een overeenkomst te toetsen of deze (wettelijk) klopt en past bij de wensen die u en uw contractpartner voor ogen hebben. Een goed begin is het halve werk en dat geldt zeker voor het contractrecht en voorkomt in veel gevallen het inschakelen van een advocaat en het uitvechten voor de rechter.

Aansprakelijkheidsrecht

Het aansprakelijkheidsrecht en contractrecht zijn nauw met elkaar verweven. Het niet naleven van een contract of overeenkomst betekent veelal dat een andere partij schade ondervindt en deze kan een aansprakelijkheidstelling doen. Het bepalen van schade door tekortkoming is niet eenvoudig vast te stellen en er moet een duidelijk relatie zijn tussen schade en tekortkoming. Er zou bijvoorbeeld sprake kunnen zijn van 'overmacht'. In alle gevallen dat u meent aanspraak te kunnen maken op het niet nakomen van een contract of overeenkomst adviseren wij u advies in te winnen bij een van onze advocaten. 

Specialisten Contracten & aansprakelijkheidsrecht:

mr. M. (Metin) Inan

Partner & Advocaat  

Specialismen: insolventierecht, arbeidsrecht en personen(-letsel)schade

Lees meer over Metin


mr. J.F. (Jos) Vanhommerig

Partner & Advocaat

Specialismen: verbintenissenrecht, beslag- en executierecht, ondernemingsrecht en faillissementsrecht

Lees meer over Jos


mr. L.S. (Lindy) Pross

Advocaat

Specialismen: huurrecht, ondernemingsrecht en verbintenissenrecht. 

Lees meer over Lindy

Kennismaken

Maak kennis met ons in een gratis kenninsgmakingsgesprek.

We bespreken met u: 

  • wie wij zijn
  • wat wij voor u kunnen betekenen
  • hoe onze aanpak is
  • wat de kosten zijn
  • wat uw verwachtingen zijn

Vrijblijvend en gratis! 

Contact met de Singel Advocaten

Adres

"De Melkhal"

De Coöperatie 15-13

7514 JK Enschede

E-mail

post@desingeladvocaten.nl

Telefoon

053 433 35 52