Onze strafrechtadvocaat Kaylee: uitgenodigd voor een verhoor, wat nu?
Geplaatst op 12 juni 2023

Onze strafrechtadvocaat Kaylee: uitgenodigd voor een verhoor en nu? 

Steeds vaker horen wij van cliënten dat zij een brief van de politie krijgen waarin staat dat zij worden uitgenodigd voor een verhoor bij de politie, omdat zij worden verdacht van het plegen van een strafbaar feit. Dat verdachten deze brief krijgen is een goede ontwikkeling. Dit voorkomt dat verdachten plotseling worden aangehouden en uren of soms dagen in het arrestantencomplex in Borne moet verblijven in afwachting van het onderzoek.

Een strafrecht advocaat hoeft niet op eigen kosten te zijn

Er staat ook in de brief dat een verdachte een advocaat kan meenemen naar het verhoor, maar dat dit op eigen kosten is en niet vergoed wordt. Verdachten kiezen er dan vaak voor om zonder advocaat naar het verhoor te gaan en dit is zonde, omdat het eerste verhoor ontzettend belangrijk is voor het verloop van de verdere strafzaak. De zin in de brief van de politie is niet helemaal juist en kan verdachten afschrikken om contact op te nemen met een strafrechtadvocaat, omdat de verwachting is dat een advocaat heel duur is, terwijl dit niet zo hoeft te zijn.

Er bestaat een mogelijkheid tot vergoeding voor het verlenen van rechtsbijstand

Via de Raad voor Rechtsbijstand kan er een namelijk vergoeding worden toegekend aan de advocaat voor het verlenen van rechtsbijstand tijdens het verhoor. Dit betekent dat de kosten in de meeste gevallen dus niet door de verdachte zelf betaald hoeven te worden.

Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk in het strafproces een advocaat te betrekken

Heeft u een brief ontvangen van de politie voor een verhoor, neem dan zo snel mogelijk contact met ons (mr. Kaylee Meijer of mr. Jolien Klomp) op via onderstaande knop om de mogelijkheden te bespreken.