Mediation

Als u gaat scheiden en u bent het niet met elkaar eens, kan mediation u helpen samen een oplossing te vinden. Bij een scheiding kan de communicatie tussen u en uw (ex-)partner moeizaam gaan. Dit kan komen door emoties, onbegrip en wantrouwen. Mediation kan dan helpen om toch in goed overleg afspraken te maken. 

Een goede mediator is onpartijdig, geeft heldere informatie, analyseert de wederzijdse wensen en geeft duidelijke begeleiding en ondersteuning bij het maken van de afspraken. Hierdoor helpt hij/zij u en uw ex-partner om de scheiding zonder al te veel frustraties tot een goed einde te brengen. Lopen jullie vast, dan komt de mediator met alternatieven.

De mediator zorgt er ook voor dat er geen afspraken worden gemaakt die juridisch gezien niet kunnen. Iedere mediator heeft als doel dat er onderling goede afspraken worden gemaakt, die vertrouwen geven voor de toekomst. Het is wel belangrijk dat u en uw ex-partner vertrouwen in de mediator hebben.

Redenen om voor mediation te kiezen:

  • U komt vaak snel tot een oplossing;
  • Tijdens de mediation kunnen u en uw (ex-)partner de problemen bespreken en meningsverschillen uit de wereld helpen. Hierdoor kan het contact na de mediation behouden blijven;
  • U bepaalt zelf, met uw (ex-)partner, wat u afspreekt;
  • Mediation is maatwerk en gericht op wat er in uw situatie tot goede afspraken leidt.

Een mediator kan nooit voor één van u beiden optreden. Als het u niet lukt om samen afspraken te maken dan moet u beiden op zoek naar een eigen advocaat. Zodra de mediation succesvol is afgerond worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst: het echtscheidingsconvenant. Daarna wordt het echtscheidingsverzoek bij de rechtbank ingediend.

Het is belangrijk dat u kiest voor een mediator met verstand van zaken. Mediator is geen beschermd beroep. Bij De Singel Advocaten bent u verzekerd van professionaliteit en deskundigheid zowel op sociaal als juridisch gebied. 

Kennismaken

Maak kennis met ons in een gratis kenninsgmakingsgesprek.

We bespreken met u: 

  • wie wij zijn
  • wat wij voor u kunnen betekenen
  • hoe onze aanpak is
  • wat de kosten zijn
  • wat uw verwachtingen zijn

Vrijblijvend en gratis! 

Contact met de Singel Advocaten

Adres

"De Melkhal"

De Coöperatie 15-13

7514 JK Enschede

E-mail

post@desingeladvocaten.nl

Telefoon

053 433 35 52