Blogartikel van De Singel Advocaten over Letselschade
Geplaatst op 11 februari 2021

Letselschade? Niet iedere adviseur is betrouwbaar!

In 2011 kreeg mijn cliënt (toen nog 19 jaar) een bedrijfsongeval bij een supermarkt waar hij werkte. Via via kwam hij bij een letselschadebureau. De directeur van dat bureau heeft uiteindelijk in 2015 een schadevergoeding voor mijn cliënt geregeld van €50.000,-. Hij liet dat bedrag op een zgn. derdenrekening overboeken om vervolgens te melden dat het geld niet was ontvangen en later dat het wel was ontvangen maar dat hij niet bij die rekening kon komen.

Tot op heden is dat bedrag ondanks gerechtelijke procedures en beslaglegging op het woonhuis van deze man, nog niet uitbetaald. Mijn cliënt heeft in 2016 een kort geding gevoerd. De voorzieningenrechter heeft bepaald dat de heer Kilinc dit bedrag in privé aan het slachtoffer moet betalen, maar dat is niet gebeurd. Er is destijds door mijn cliënt ook aangifte gedaan bij de politie o.a. wegens verduistering.

Deze letselschadebemiddelaar uit Enschede is op 8 februari 2021 strafrechtelijk veroordeeld tot 14 maanden celstraf voor meerdere delicten. Deze 41-jarige man (Bektas Kilinc) gebruikte opzettelijk valse arbeidsovereenkomsten en salarisstroken om 300.000 euro schadevergoeding te krijgen van een verzekeraar ten gunste van zijn broer (i.v.m. zijn ongeval), aldus het vonnis van de rechtbank.

Daarnaast verduisterde hij uitkeringen wegens (letsel)schadevergoeding van zijn cliënten. Hij moet hen schadevergoedingen betalen van ruim 276.000 euro. Eén van die benadeelden is mijn cliënt. Naast de hoofdsom dient deze man ook gemaakte (proces- en deurwaarders) kosten tot dusverre en rente te voldoen.

Als bijkomende straf heeft de rechtbank bepaald dat haar vonnis openbaar gemaakt dient te worden. Dat betekent dat de naam van deze man niet geanonimiseerd wordt in uitspraak die gepubliceerd wordt. Normaal gesproken worden namen in uitspraken altijd weggehaald in verband met de privacy. Dat is waarom zijn naam nu ook de stukken wordt genoemd en vermeld.

De rechter oordeelt in zijn vonnis: “Verdachte heeft ter terechtzitting geen inzicht in zijn handelen getoond. Sterker nog: hij schermt met het vele contante geld dat hij in zijn bezit zou hebben en de nog hogere claim die hij namens zijn broer wil indienen bij ASR. Het baart de rechtbank grote zorgen dat hij nog actief is in de letselschade branche en zelfs mensen daarin opleidt. De rechtbank acht, gelet op de ernst en de gevolgen van het strafbare feit, in beginsel een onvoorwaardelijke gevangenisstraf passend.

Zie https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBOVE:2021:539 alwaar de volledige uitspraak is terug te lezen incl. genoemd citaat uit dat vonnis.

Deze man is in staat gebleken, aldus genoemd vonnis van de rechtbank, om gelden van twee van zijn klanten te verduisteren en om schade te vorderen voor zijn broer bij de verzekeraar gebaseerd op o.a. vals opgemaakte arbeidsovereenkomsten en loonstroken.

Moraal van het verhaal: Heeft u letsel opgelopen als gevolg van een bedrijfs- of verkeersongeval, schakel dan een betrouwbare partij in die u daarbij behulpzaam kan zijn.

De redelijke kosten van de letselschade adviseur behoren te worden vergoed door de aansprakelijke partij of diens verzekeraar. In de meeste gevallen gaan slachtoffers daarom niet in zee met letselschadebureaus die niet zijn gebonden aan enige regelgeving of keurmerk, maar schakelt men een ervaren advocaat in. Advocaten hebben met beroepsregels van doen en zij staan onder toezicht van de Orde van Advocaten. Zij strijden voor u als u een gerechtvaardigd belang heeft.

Voor vragen op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht of letselschade kunt u bij mij c.q. bij mijn kantoor terecht.

Onze Mensen Banner Metin Inan

Mr. M. (Metin) Inan

Telefoon direct: 
053 3033057  

E-mail: 
inan@desingeladvocaten.nl


Bel me terug Afspraak maken

Volg Metin op LinkedIn