De startende ondernemer

Mogelijk denkt u aan het opstarten van een onderneming, dan wel het kopen van een al bestaande onderneming.

Waar moet u aan denken als u een eigen onderneming wilt starten? Een aantal verschillende juridische onderwerpen zullen aan bod komen waar u als starter mogelijk mee te maken zal krijgen. Aan veel zaken zitten juridische haken en ogen verbonden. Denk hierbij aan het bedenken van alleen al een bedrijfsnaam. Voorkom bijvoorbeeld verwarring met andere handelsnamen. Of maakt u met uw bedrijfsnaam inbreuk op rechten van een ander? Bij de beantwoording van zulke vragen kunnen wij u helpen.

Maak geen valse start. De Singel Advocaten helpt u graag om uw onderneming een vliegende start te geven. Wij bieden betaalbaar en professioneel advies omtrent alle juridische onderwerpen waar u als startende ondernemer mee te maken krijgt. Denk hierbij aan onderwerpen als de bedrijfsnaam, de algemene voorwaarden, vergunningen, rechtsvormen en het personeel. Wij begrijpen uiteraard dat het starten van een onderneming al genoeg investering in tijd en vooral kosten met zich meebrengt. Daarom kunnen wij met u hiervoor een tarief op maat afspreken. Uiteraard kunt u hiervoor ook gebruik maken van ons gratis 20-minuten gesprek.

 

Checklist startende ondernemer

 • Is de gekozen bedrijfsnaam beschikbaar?
 • Is de onderneming juist en volledig geregistreerd?
 • Is de gekozen rechtsvorm de juiste voor deze onderneming?
 • Zijn de eventueel verplichte vergunningen allemaal aangevraagd en verkregen?
 • Worden er met het te verkopen product of de productnaam geen inbreuk gemaakt op eventuele merk-, modellen- en/of octrooirechten van een ander?
 • Wat zijn alle verplichtingen omtrent personeel en voldoet u daaraan?
 • Zijn er goede algemene voorwaarden opgesteld en zijn deze ook daadwerkelijk van toepassing op de (koop)overeenkomsten?
 • Is (juridisch) alles goed geregeld met een eventuele zakenpartner?
 •  Indien een bedrijfsruimte wordt gehuurd, is de huur(overeenkomst) correct geregeld?
 • Wat is het beleid omtrent debiteurenbeheer?
 • Hoe is de (uitsluiting van) aansprakelijkheid geregeld?

 

Partner in de CeeCee Community

Met trots kunnen wij melden dat wij als partner zijn aangesloten bij de CeeCee Community in Enschede.
Deze community is een netwerk van ondernemingen die start-ups helpen met het opzetten en uitbouwen van hun eigen creatieve/innovatieve bedrijven.

De CeeCee Community is gevestigd in de the cee spot in gebouw De Groene Beugel, aan de Brouwerijstraat 1 in Enschede, het voormalige hoofdkantoor van Grolsch.

Wat kan CeeCee concreet voor jou als startende ondernemer betekenen?

De afgelopen maanden zijn leden van de CeeCee Community druk bezig geweest om het voormalig hoofdkantoor van Grolsch om te bouwen tot startplek voor startende ondernemers, the cee spot. Dat is de plek waar je je als starter je kan vestigen en biedt onder meer flexibele maar vooral ook inspirerende werkplekken. Het is een ontmoetingsplek om met andere innovatieve starters in aanraking te komen. Daarnaast is het de plek waar je vanaf januari 2016 eens in de twee weken op inloopspreekuur bij één van onze advocaten kan binnenlopen voor advies, vragen en suggesties.

Als starter krijg je hoe dan met een aantal juridische onderwerpen te maken ook al denk je daar niet meteen aan. Denk alleen al aan het bedenken van een bedrijfsnaam. Voorkom bijvoorbeeld verwarring met andere handelsnamen. Of maak je met je bedrijfsnaam misschien inbreuk op rechten van een ander?

Denk ook aan het opstellen van offertes, contracten en algemene voorwaarden. Dit soort zaken moet je op orde hebben.

Bij de beantwoording van zulke vragen kunnen wij helpen. Maak geen valse start. De Singel Advocaten helpt graag om je onderneming een vliegende start te geven. Daarvoor kun je dan uiteraard een afspraak maken voor het inloopspreekuur, maar uiteraard kan je te allen tijde contact opnemen met kantoor.

De CeeCee Community is niet enkel en alleen the cee spot waar je je je als starter kunt vestigen. Ook als je bedrijf niet in the cee spot is gevestigd, kun je lid worden van de Cee Cee Community die nog meer biedt:

 • Expertise en gebruik van netwerk van de gevestigde/aangesloten ondernemingen
 • Ondersteuning bij de inrichting van je organisatie
 • Lezingen en voordrachten over onderwerpen die voor starters van belang zijn.
 • Netwerkborrels/lunchbeat/nieuwjaarsborrels
 • (Flexibele) maar vooral inspirerende werkplekken
 • Een ontmoetingsplek voor start-ups waar ruimte is voor discussie, innovatie en inspiratie

Heb je interesse om je aan te sluiten bij de CeeCee Community? Dan verwijzen wij je graag door naar de website van CeeCee (klik hier). Je kan ook direct een e-mail sturen naar contact@ceecee-enschede.nl.

Ben je een startende ondernemer en niet aangesloten bij CeeCee? Dan kunnen wij als kantoor jou natuurlijk ook begeleiden bij het oprichten van je onderneming.

Wij bieden professioneel advies over alle juridische onderwerpen waar je als (startende) ondernemer mee te maken krijgt. Wij begrijpen uiteraard dat het starten van een onderneming al genoeg investering in tijd en vooral kosten met zich meebrengt. Daarom kan je je altijd via de website aanmelden voor een vrijblijvend gesprek (Klik hier). Uiteraard kan je ook altijd telefonisch contact met ons opnemen.